Despre Noi

Scurt istoric al Parohiei noastre

 

Parohia Dabuleni V a fost infiintata in anul 2006, in urma ordinului nr 1105 emis de Mitropolia Olteniei, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Teofan, unde a fost numit Parintele Cornel Duna, insarcinat cu constructia unei noi biserici, a carei piatra de temelie a fost pusa in toamna anului 2001.

Prin buna-vointa primarului Nicolae Dragoi si a consiliului local, s-a hotarat in vara anului 2006 cumpararea terenului pe care urma a fi construita noua biserica , lucru care s-a si intamplat, si totodata in sedinta de consiliu, la propunerea domnului primar Nicolae Dragoi s-a hotarat sprijinul financiar in constructia noii biserici.

In toamna anului 2006, au inceput lucrarile de fundatie pentru noua biserica, dupa proiectul intocmit si avizat de domnul arhitect Osiac impreuna cu doamna inginer proiectant Diaconescu.
In vara anului 2007, muncitorii firmei S.C. T.C.F. DAB SRL au inceput constructia bisericii. Spre sfarsitul anului, s-a ajuns deja la cota +4.35, obiectiv propus si realizat pana in acel moment.
In anul 2008, din motive financiare, constructiile la biserica noua au fost stopate.
In urmatorul an, consiliul local, la insistentele domnului primar Nicolae Dragoi, a aprobat sprijin financiar pentru finalizarea lucrarilor incepute la noua biserica. Tot in acest an, firma care a lucrat pana atunci nu si-a mai aratat interesul pentru obligatiile contractuale, drept urmare a fost incheiat un contract cu o noua firma de constructii S.C. WASSERMANN S.R.L., administrata de domnul Florin Ciuca, care impreuna cu echipa sa au finalizat lucrarile de constructie si finisaj ale bisericii.